Tijdens zijn studententijd, in de jaren '80, was Marc Lauwers reeds zeer actief in het witloofbedrijf van zijn ouders. Enkele jaren later vervoegde ook Nadine de familie. De zaken gingen goed en in 1989 besloten Marc en Nadine om samen een witloofhandel op de Vroegmarkt uit te baten. 

Nog geen twee jaar later barstte Marna al uit haar voegen en zag het koppel haar kans groot toen de naastliggende magazijnen vrijkwamen. Dit gaf hen ook de mogelijkheid hun assortiment uit te breiden met een grote variëteit aan groentesoorten. Hierdoor steeg hun cliënteel aanzienlijk.

Op eigen kracht bouwden ze een zaak uit die de dag van vandaag gedragen wordt door producten die staan voor kwaliteit en versheid en door Marc en Nadine die stiptheid en correctheid hoog in het vaandel dragen.

Het cliënteel van Marna bestaat voornamelijk uit kleinhandelaars en diverse horecazaken uit de verschillende windstreken van Belgie. Inkopen gebeurt rechtstreeks van bij de telers. Dit maakt dat Marna naast de Vroegmarkt ook aan een scherpe prijs kan leveren aan retail, restaurants en kleinhandelaars.

Trots kunnen we zeggen dat Marna zelfs tot over de grenzen heen haar kwaliteit kan garanderen, ook in Luxemburg en Noord Frankrijk wordt Marna geassocieerd met top producten! 

Na 27 jaar hard- en nachtlabeur hebben Marc en Nadine besloten de fakkel door te geven. Hiervoor haalden ze jonger bloed in huis en vandaag staat Patrick Peumans aan het roer van dit vlaggenschip.

Vers op de markt sinds 1989.